Spitalul Județean Ilfov se transformă în spital suport pentru a trata pacienții infectați cu COVID-19

Ministerul Sănătății a decis să transforme Spitalul Județean Ilfov în spital Covid-19, în condițiile în care numărul infectarilor cu SARS-Cov-2 crește în Capitală, anunță președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

„Spitalul Județean Ilfov se transformă în spital suport pentru a trata pacienții infectați cu COVID-19. Ieri seară am avut această discuție cu ministrul Nelu Tătaru. Din păcate, în ultimii opt ani, relațiile dintre noi și minister nu au fost încurajatoare. Și nici nu am fost sprijiniți în proiectele nostre. Dar trăim în această perioadă momente în care e nevoie pe langă profesionlism și suport material și de multă solidaritate. Alegerea Spitalului Județean Ilfov ca spital suport COVID este dovada calității oamenilor care muncesc aici, a profesonalismului lor, dar și a faptului că investițiile pe care le-am făcut, au dat rezultate”, a scris Petrache pe Facebook.

„Azi, înainte de toate, e nevoie de foarte multă solidaritate și eu, împreună cu colegii mei, punem pe primul loc oamenii. Pacienții. Oricare dintre noi poate fi internat la Ilfov, oricare dintre noi poate fi pus în situația de a lupta cu boala. Nu rămâne decât să ne protejăm cât putem și să avem încredere în medici. Le mulțumesc tututror cadrelor medicale pentru implicarea lor în aceste momente delicate, în care atât ei, cât și noi toți, cetățenii, trebuie să dăm dovadă de o mare responsabilitate. Le mulțumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut și pentru cel va urma.
Sper că de data asta ministerul va oferi tot ce e necesar pentru spital. Să avem sănătate!”, a adăugat Marian Petrache.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi, 1.112 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus. Bilanțul ajunge, astfel, la 41.275 de persoane infectate cu virusul SARS-Cov-2. Autoritățile transmit că 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.586. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 285 de pacienți.

Citeste si:
Politia Bucuresti: Persoane retinute la Spitalul Judetean Ilfov
Politia Bucuresti: Persoane...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri