Anotimpurile nu par să aibă impact asupra modului în care evoluează pandemia de COVID-19, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând asupra iluziei că oamenii ar fi mai protejaţi vara, notează Agerpres.

"Anotimpurile nu par să aibă impact asupra transmiterii virusului", care a făcut peste 650.000 de decese în întreaga lume şi peste 16 milioane de cazuri de infectări, a declarat purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, în timpul unei conferinţe de presă virtuale.

Ea a dat exemplul ţărilor cele mai afectate din lume - Statele Unite unde este vară, iar cealaltă, Brazilia, care traversează iarna.

"Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier (...), însă cu toţii trebuie să reţinem că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obişnuit sezonier, el se comportă în mod diferit", a insistat ea.

Referindu-se la "convingerea" că riscul de infecţie este mai mic în timpul verii, ea a reiterat: "Vara este o problemă. Acest virus iubeşte toate anotimpurile".

Margaret Harris a recunoscut totuşi că suprapunerea virusului gripal - care este sezonier şi apare în timpul iernii - şi noul coronavirus este un motiv de îngrijorare şi riscă să crească presiunea asupra sistemelor de sănătate.

"Deci, încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei", a sfătuit oficialul OMS.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri