Gabriela Firea pregătește achiziția a încă cinci aparate de testare Real Time PCR

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se va discuta achiziţia a încă cinci aparate de testare Real Time PCR şi a opt extractoare moleculare, scrie Agerpres.

"În debutul pandemiei ne-am crescut capacitatea de testare, am achiziţionat cinci aparate de testare Real Time PCR, iar mâine după-amiază avem o şedinţă de Consiliu General în care, la propunerea mea, vom dezbate şi, sper, aproba achiziţia a încă cinci aparate de testare Real Time PCR şi a opt extractoare moleculare, tocmai pentru a creşte în continuare capacitatea de testare a municipiului Bucureşti", a declarat Firea, într-o conferinţă la sediul central al PSD.

Ea a afirmat că autorităţile locale au făcut cele mai multe demersuri şi cele mai mari cheltuieli şi investiţii pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

"Din 5.000 de pacienţi internaţi de cinci luni în cele cinci spitale COVID din Capitală, cei mai mulţi, aproape 4.000, au fost trataţi în spitalele Primăriei, la 'Victor Babeş' şi la Colentina, deci greul în această pandemie l-a dus Primăria Capitalei. Chiar în aceste zile facem demersuri consistente, (...) de două luni ne rugăm de DSP fără ecou, pentru a deschide şi unitatea externă a Spitalului 'Victor Babeş' şi anume spitalul modular din Pipera pentru tratarea pacienţilor cu forme uşoare COVID şi nu se va mai putea spune că nu sunt paturi în Bucureşti, că nu sunt locuri unde să fie trataţi pacienţii", a susţinut Gabriela Firea.

Citeste si:
Pe cine dă vina Firea pentru lipsa apei calde în București?
Firea spune că bucureștenii...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri