Nou focar în Timiș: nouă cadre medicale și un pacient infectați în Centrul de tratare a cancerului OncoHelp

Focar de infecție cu Covid-19, la Centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timișoara. Nouă asistente şi infirmiere, dar şi un pacient au fost depistaţi cu COVID – 19, notează G4Media.

Potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în spitalele din municipiu și județ se aflau internaţi 169 de pacienţi cu COVID -19. Dintre acestia, nouă erau la Terapie Intensivă. Inspectorii DSP Timiş au în desfăşurare 31 de anchete epidemiologice în locuri în care au fost depistate cazuri de COVID în judeţ, iar în ultimele 24 de ore au fost prelucrate 2.396 de teste.

DSP are în supraveghere 7 focare de COVID în Timiş: la fermele Smithfield unde sunt 174 de cazuri confirmate, la Spitalului privat Premiere unde sunt 6 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia unde sunt 12 cazuri, la fabrica Zoppas din Sânnicolau Mare -3 cazuri, în comuna Gottlob – 11 cazuri, la centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timişoara – 10 cazuri, acesta fiind ultimul focar depistat. Este vorba de nouă asistente şi infirmiere, respectiv un pacient.

La Făget, oraş intrat în carantină încă de duminică, au fost confirmate până în acest moment 52 de persoane cu coronavirus, dar şi 2 decese.

De la începutul pandemiei s-au înregistrat 134 de cazuri de infectări în rândul cadrelor medicale din Timiş, dar şi 67 de decese ale unor locuitori din Timişoara şi din judeţ confirmati cu COVID -19.

Citeste si:
Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Timişoara, la Clinica de...
Focar de COVID-19 la Spitalul...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri