Persoanele care au înălțimea de peste 1,80 metri sunt de două ori mai expuse riscului de a se infecta cu noul coronavirus, potrivit unui nou studiu.

O echipă de cercetători, între care și experţi de la Universitatea Manchester şi Open University, a făcut un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie şi SUA pentru a analiza dacă activitățile profesionale, obiceiurile și caracteristicile personale ar putea influenţa infectarea, relatează Telegraph, conform Digi24

Aşa s-a descoperit că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi, ceea ce sugerează că virusul se transmite prin aer, spun oamenii de ştiinţă. Altfel, dacă boala ar fi contractată doar prin picături de salivă, înălţimea nu ar trebui să fie un factor care face diferenţa în ceea ce priveşte riscul de infectare.

Aerosolii se pot acumula în zone slab ventilate şi sunt transportate de curenţii de aer. Totuşi, picăturile sunt mai mari decât aerosolii şi se crede că acestea călătoresc pe distanţe relativ scurte şi dispar rapid din aer.

Prof. Evan Kontopantelis, de la Universitatea din Manchester, a spus: „Rezultatele acestui sondaj în ceea ce priveşte asocierea dintre înălţime şi diagnostic sugerează că transmiterea bolii prin picături nu este singura modalitate prin care te poţi îmbolnăvi, iar transmiterea prin aer este posibilă.

Acest lucru a fost sugerat de alte studii, dar metoda noastră de confirmare este nouă.

Deși distanțarea socială este încă importantă, deoarece transmiterea prin picături este posibilă, purtarea măștii este esențială și în prevenire”.

Deși studiul este încă revizuit și încă nu a fost publicat, autorii spun că ar putea ajuta oamenii să ia măsuri de precauție mai mari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri