Povestea unui polițist cu COVID-19, lăsat în agonie de DSP. De la spital, poliţistul, soţia sa şi cei doi copii au fost trimişi acasă în izolare, întrucât nu mai sunt locuri

Sindicatul Europol susţine că un poliţist infectat cu coronavirus a fost ”lăsat în agonie de DSP”, deşi starea sa s-a agravat. Peste 1.000 de polițiști sunt infectați cu COVID-19 în România, conform sursei citate.

Ciprian Buciuc, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, este unul dintre ei. El a fost confirmat pozitiv luni, 27 iulie, împreună cu soția și cei 2 copii în vârstă de 3 ani și respectiv 2 luni.

”După ce sâmbătă, 25.07.2020 aceștia au fost testați de către DSP la domiciliu, luni 27.07.2020 au primit răspunsul ca fiind confirmați pozitiv, DSP, urmând să trimită o ambulanță pentru evaluarea clinică, deși aceștia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă și dificultăți grave de respirație.

Ei bine, ghinion, ambulanța abia după două zile a venit, în data de 29.07.2020 transportându-i ulterior la Spitalul Victor Babeș din București, unde după o evaluare sumară, au fost puși să semneze că se vor interna la domiciliu, pe motiv că nu mai sunt locuri disponibile, deși aceștia au susținut că starea lor de sănătate precară le-ar putea pune în pericol viața”, arată sindicatul, potrivit unui comunicat de presă.

Apel disperat la DSP

Joi, starea de sănătate a lui Ciprian Buciuc s-a agravat, așa că a sunat din nou la DSP. El a cerut o ambulanță, pentru că atât el, cât și copiii săi se simțeau din ce în ce mai rău.

Citeste si:
Fost politist, cercetat pentru furtul unui pachet de tigari
Fost politist local, cercetat...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

”Astăzi (joi -n.red.) în jurul prânzului, colegul nostru a luat din nou legătura cu DSP București, solicitând o ambulanță având în vedere că dificultățile de respirație s-au agravat atât pentru el, cât și pentru copii, manifestând stări de vomă cu cheaguri de sânge, starea sa de sănătate a acestora fiind deteriorată, în condițiile în care el și familia sa nu au fost evaluați medical de un specialist.

DSP București l-a pus în așteptare, menționând că vor trimite o ambulanță la domiciliul acestora, deși în urmă cu numai două zile au spus la fel și au trimis după mai bine de 48 ore.

Din moment în moment, starea colegului și a familiei acestuia se poate agrava, aceștia fiind neputincioși în fața unui sistem depășit de situație”, mai arată sursa citată.

Europol mai subliniază că este ”strigător la cer ceea ce se întâmplă cu cei infectați cu coronavirus, haosul și indolența domnind în instituțiile statului cu atribuții în combaterea pandemiei, iar posibilitatea de a muri cu zile crește de la o zi la alta”.

Citeste si:
Care sunt cele două cazuri în care oamenii trebuie să sune la DSP
Oana Nicolescu, DSP...

Succes după mediatizarea cazului

La scurt timp după acest comunicat în care era prezentat cazul polițistului, DSP București a reacționat.

Directorul DSP București, Oana Nicolescu, a intervenit, iar acum agentul și familia lui sunt internați la Matei Balș.

”Urmare a mediatizării de către organizația noastră a situației dramatice prin care trece colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secției Regionale de Transporturi București, infectat cu Covid-19, directorul DSP București, Oana Nicolescu a intervenit, iar în acest moment colegul nostru împreuna cu soția și cei doi copii minori sunt internați într-o rezervă a Institutului Matei Balș, fiind sub observație medicală, unitatea spitalicească făcându-le analize la sânge și analize cu raze X”, a anunțat ulterior Europol pe pagina de Facebook.

Citeste si:
Moldovan (MS): Nu vom face testare în masă
Moldovan (MS): Nu vom face...
Sursa foto: Facebook / Sindicatul Europol

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri