Arafat: Vaccinați-va împotriva gripei sezoniere, altfel ne-am putea trezi cu COVID-flu

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că apariţia unui vaccin anti-COVID-19 nu va rezolva instantaneu situaţia și îndeamnă oamenii, în special vârstnicii, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere pentru a reduce riscul de infectare.

„Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea, conform Digi24.ro.

Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici.

Până pe 2 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Un număr de 27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

De asemenea, 2.413 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Noul an universitar va fi cel mai dificil din 1989...
Klaus Iohannis: Noul an...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.240.273 de teste.

Sursa foto: Agerpres.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri