Cine este de vină pentru creșterea numărului de infectari? STUDIU

Un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs relevă un fapt mai puțin obișnuit: angajații români vor să audă de orice, dar nu de stare de urgență. De asemenea, aceștia au împărtășit și cine cred ei că este de vină pentru creșterea numărului de infectari din ultima lună.

Cine e de vină pentru creșterea de cazuri de Covid-19?

Astfel, deși peste 55% dintre repondenți se declară foarte îngrijorați de creșterea numărului de infectari de coronavirus, 47% dintre ei consideră că o nouă stare de urgență ar distruge economia, ceea ce este însă aproape o contradicție în termeni, pentru că și îmbolnăvirile distrug economia în egală măsură. În același timp, însă, un procent de 10% spun că situația nu este încă atât de gravă, în vreme ce 36% dintre angajații români consideră, totuși, că e nevoie de măsuri mai drastice pentru a limita răspândirea virusului.

Pe de altă parte, creșterea numărului de cazuri de Covid-19 din luna iulie este cauzată de nerespectarea regulilor de igienă și distanțare socială, consideră 58% dintre angajații care au răspuns sondajului BestJobs, și doar 15% cred că de vină ar fi autoritățile, care nu au impus reguli mai stricte și nu au asigurat respectarea lor. În acest context, 61% dintre angajații români se așteaptă ca numărul de cazuri active să crească în continuare.

Citește articolul integral pe RisCo.

Citeste si:
Fondatorul BestJobs investește 500.000 euro într-o platformă nouă
Călin Fusu, fondatorul...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri