Pneumolog: Coronavirusul a devenit mai agresiv, probabil a suferit mutații

Medicii care tratează de cinci luni pacienții infectați cu noul coronavirus descoperă noi efecte pe care le produce infecția în organism. S-au înmulțit cazurile cu afectare pulmonară, iar virsulul este mai agresiv, spune șefa secției de Pneumologie a Spitalului Județean din Buzău, scrie Digi24.ro.

Nicoleta Bîrcă, medicul pneumolog: Virusul este mai agresiv. Asta am observat noi, medicii care tratăm pacienții COVID. În ultima perioadă cazurile au devenit din ce în ce mai severe.

Dacă inițial am avut primul val de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare, din ce în ce cazurile au devenit mai severe, din ce în ce mai des cu afecțiuni pulmonare, deci problema este foarte serioasă.

Am avut pacienți care s-au prezentat la debut cu accident vascular cerebral și ulterior am descoperit că de fapt aveau infecție SARS CoV-2. Am stabilit diagnosticul pe bază de tomograf computer, deci aveau și leziuni pulmonare și test COVID pozitiv. Este clar că debutul a fost un AVC, dar acesta a fost cauzat de coronavirus.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
Bilanț COVID-19 ASTĂZI: cum arată cifrele
Bilanț COVID-19 ASTĂZI:...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri