De la începutul acestei săptămâni, au fost înregistrate 37 de noi cazuri de COVID-19 în comuna Straja din județul Suceava. Rata de infectări la 1.000 de locuitori este de 3,05, ceea ce ar permite instituirea carantinei, scrie Digi24.

În aceste condiții, autoritățile locale au luat măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-COV2.

Astfel, în localitatea Straja, măștile au devenit obligatorii în piață și la locul de muncă, în spații închise și la medic. De asemenea, zilnic se va face dezinfecţia zonelor aglomerate de pe raza comunei (piaţă, magazine, poştă, dispensar, farmacii, etc.) Activitatea cu publicul a Primăriei a fost limitată între orele 8:30 și 12:00.

Până astăzi, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 28.992 depacienți au fost declarați vindecați și 5.639 depacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Vezi și: DSP București are call-center. Care este numărul de telefon

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, informeaza GCS.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 737 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri