România a înregistrat vineri, 7 august, cel mai sumbru bilanț al pandemiei de coronavirus în România, cu cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, dar și cel mai mare număr de decese, 50. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", a comentat, pentru wall-street.ro, noile cifre și a atras atenția că este ”extrem de dificil de apreciat care este momentul în care numărul de cazuri va scădea”.

”Suntem încă la un nivel ridicat de noi cazuri de coronavirus și este foarte important ca evaluarea tuturor pacienților care sunt confirmați cu COVID-19 să se realizeze în unitățile sanitare pentru a depista cât mai rapid pacienții care au afectare pulmonară, astfel încât numărul de pacienți care ajung în secțiile de terapie inensivă să fie cât mai mic”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta".

Aceasta a reiterat faptul că este extrem de important ”să avem o evaluare rapidă a pacienților și o dimensiune corectă a fiecărui caz în parte”.

Citește și: Epidemiolog: La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi

Este important de continuat testarea, este important să avem un număr de teste pentru toți cei care sunt contacți ai cazurilor pozitive sau au simptomatologie pentru că este singura modalitate prin care putem să limităm răspândirea acestui virus în comunitate.

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta"

Beatrice Mahler: este extrem de dificil de apreciat momentul în care numărul de cazuri va scădea

Totodată, aceasta aduce în discuție importanța aplicării măsurilor, care ”trebuie monitorizate în continuare și trebuie implementate și fiecare trebuie să fie responsabil în a respecta aceste reguli.”

Te poate interesa și: EXCLUSIV | Medic infecționist: În următoarele două săptămâni vom înregistra același trend crescător al pacienților internați la ATI

Întrebată despre momentul în care vom observa o scădere a cazurilor noi de coronavirus, managerul Institutului "Marius Nasta" spune că este ”extrem de dificil de apreciat care este momentul în care numărul de cazuri va scădea. Depinde de modul în care aplicăm măsurile de siguranță”.

Ce ridică cele mai mari semne de îngrijorare

Beatrice Mahler spune că România trebuie să se îndrepte în direcția în care fiecare pacient va putea să beneficieze de asistență medicală în spitalele destinate COVID-19.

”Eu sunt convinsă că dacă fiecare din noi respectă măsurile și ne asumăm cu responsabilitate momentul pe care îl traversăm și respectarea acestor reguli, lucrurile pot fi duse într-o direcție în care fiecare va putea să beneficieze de asistență medicală în spitalele destinate coronavirusului”, a adaugat dr. Mahler.

Vezi și: A început selecția pacienților pentru terapie intensivă. Un medic a dezvăluit cum sunt rotiți bolnavii de coronavirus

Marius Nasta, la capacitate maximă. Paturile ATI eliberate sunt ocupate imediat

În ceea ce privește situația de la Institutul Marius Nasta din Capitală, situația este una delicată, medicii lucrează la capacitate maximă, toate paturile fiind ocupate.

”La Marius Nasta este aceeași situație de săptămâna trecută, se lucrează la capacitate maximă, paturile după ce sunt eliberate sunt ocupate rapid de alți pacienți. Pe lângă acești pacienți, care sunt tratați, avem și pacienți care sunt evaluați, pacienți asimtomatici. Este mult de muncă dar noi am ales să facem acesta meserie”, a completat Beatrice Mahler.

Acesta a conchis că, în acest moment, este important că pacientul să fie evaluat și să beneficieze de evaluare medicală atunci când este confirmat pozitiv.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri