NEWS ALERT! Al doilea caz de coronavirus la Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății confirmă identificarea celui de - al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contactilor direcți ai primului ca pozitiv.

Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe.

Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz.

În cursul zilei de mâine se va realiza dezinfecția spațiilor unde își desfășura activitatea angajatul MS, precum și contacții acestei persoane. Mai mult, într-o etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecție a tuturor spațiilor și birourilor din MS și se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală.
Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase

Citeste si:
Ministerul Sănătăţii va propune prelungirea stării de alertă
COVID-19 | Ministrul...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri