Prefectura judeţului Hunedoara a atras atenţia asupra numărului mare de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 51 de persoane pozitive la noul coronavirus, iar nouă localităţi se află la limita legală pentru declararea carantinei.

"Potrivit datelor centralizate, la nivelul judeţului se constată o creştere a cazurilor şi în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiştilor, răspândirea infecţiei este comunitară. În acest context, prefectul judeţului, Vasilică Potecă, preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, solicită locuitorilor să respecte cu mai mare responsabilitate măsurile de prevenire a infecţiei", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului, scrie Agerpres.

Cele mai multe cazuri active sunt în oraşele Hunedoara, Orăştie, Deva, Haţeg şi Călan.

Prefectul a mai solicitat primarilor şi administraţiilor locale din cele 69 de comune şi oraşe ale judeţului Hunedoara să verifice pe plan local aplicarea măsurilor luate pentru limitarea răspândirii infecţiei cu COVID-19.

Pentru că nouă localităţi hunedorene se află la limita de a intra în carantină, prefectul a cerut primarilor din aceste unităţi administrativ-teritoriale să convoace Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situaţie.

Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le va analiza, le va supune aprobării şi va decide aplicarea lor, deîndată, precizează Instituţia Prefectului Hunedoara.

În funcţie de analiza fiecărei situaţii în parte, în localităţile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1.000 locuitori se poate institui carantina, dacă sunt constataţi şi alţi factori care pot duce la agravarea situaţiei, arată Prefectura Hunedoara.

Conform datelor transmise marţi de Grupul de Comunicare Strategică, de la debutul pandemiei de COVID-19 în judeţul Hunedoara au fost înregistrate 1.178 de îmbolnăviri cu COVID-19, cu 51 mai multe faţă de ziua precedentă.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri