România surclasează celelalte state membre UE la numărul de noi cazuri de coronavirus raportate. Avansul din ultima luna a făcut ca țara noastră să se apropie vertiginos de 70.000 de cazuri și în curând, să îl și depășească. Un raport, emis recent de Uniunea Europeană, dezvăluie că procentul de testelor pozitive din România depășește media europeană de 2%, chiar dacă testările se fac în număr redus.

Potrivit raportului UE, România este unul dintre statele cu o rată scăzută a testărilor, dar cu o pozitivitate ce depășește 2%, media europeană. Prin urmare, țara noastră înregistrează un număr mare de cazuri la un număr mic de teste.

Pe aceeași treaptă se află atât Croația, cât și Bulgaria.

60 de infectări la 100.000 de locuitori

La data 2 august, incidența infectărilor în România, Luxemburg și Spania atingea 60 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În plus, la aceeași dată, în state precum Luxemburg, Belgia, Croația, Spania, inclusiv România, au existat regiuni care au depășit 120 de cazuri la 100.000 de locuitori. Spre exemplu, județul Vaslui este cea mai sugestivă situație pentru țara noastră, din cauza unui focar într-un cămin de bătrâni.

Raportul UE arată, în mod evident, că cele mai multe cazuri depistate în ultimele 14 zile, la data publicării acestuia, au fost înregistrate în Spania, România (15.420), Franța, Germania. La acestea se adaugă și Marea Britanie.

La nivel global, coronavirusul a depășit 20 de milioane de infectări, dintre acestea, peste 1.700.000 înregistrându-se în Uniunea Europeană și Marea Britanie. Locul întâi la numărul de infectări, la nivel internațional, este ocupat de Statele Unite ale Americii, cu peste 5 milioane de cazuri.

Raportul a fost publicat pe 10 august și reprezintă cel de-al unsprezecelea update asupra statusului statelor Uniunii Europene și Marii Britanii în lupta cu Sars-Cov2.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri