O mutaţie din ce în ce mai comună a noului coronavirus, identificată în Europa, America de Nord şi în părţi din Asia, face virusul să se transmită mai uşor, dar să fie mai puţin mortal, conform lui Paul Tambyah, preşedintele ales al Societăţii Internaţionale pentru Boli Infecţioase, notează Agerpres

Paul Tambyah susţine că dovezile ştiinţifice sugerează că proliferarea mutaţiei D614G a noului coronavirus în anumite părţi ale lumii coincide cu o scădere a ratei mortalităţii, virusul devenind şi mai puţin letal decât era.

„Poate că este un lucru bun să avem un virus care este mai infecţios, dar mai puţin mortal", a declarat Tambyah pentru Reuters, adăugând că majoritatea virusurilor au tendinţa să devină mai puţin virulente pe măsură ce suferă mutaţii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit această mutaţie încă din luna februarie şi a circulat în Europa şi Americi, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care a precizat că nu există dovezi că această mutaţie a condus la îmbolnăviri mai severe.

Potrivit directorului general pentru sănătate din Malaezia, Noor Hisham, tulpina D614G detectată în Malaezia este de 10 ori mai infecţioasă, iar vaccinurile aflate în prezent în diferite etape de dezvoltare ar putea să nu fie eficiente în faţa acestei mutaţii.

Tambyah şsusține că astfel de mutaţii nu pot modifica virusul suficient de mult pentru a face potenţialele vaccinuri mai puţin eficiente, mai notează Reuters.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri