Studiu global: Aproape 3 din 4 adulți vor să se vaccineze împotriva noului Coronavirus

Aproape 74% din adulții care au participat la studiul realizat de Forumul Economic Mondial și firma de cercetare Ipsos, au declarat că sunt dispuși să se vaccineze împotriva noului Coronavirus, odată ce vaccinul devine disponibil, respondenții din China fiind cei mai entuziaști. Însă, 26% din respondenții studiului nu sunt interesați să se vaccineze, iar acest lucru ar compromite efectul vaccinului Covid-19, avertizează Forumul Economic Mondial (FEM).

Chinezii sunt cei mai entuziaști în privința imunizării, 97% din acești dorind vaccinarea. La polul opus se află Rusia, unde doar 54% din cetățeni vor să se vaccineze, notează cnbc.com.

Aproape un sfert dintre respondenți nu doresc vaccinarea, iar acest lucru este îngrijorător, susțin experții de la Forumul Economic Mondial. „Încrederea scăzută a 26% dintre respondenți este suficientă pentru a compromite eficacitatea realizării unui vaccin COVID-19”, a declarat Arnaud Bernaert, reprezentant al FEM.

Printre motivele date de persoanele care nu vor să se vaccineze se numără efectele adverse, faptul că vaccinul s-ar putea să fie ineficient sau riscul virusului, care este considerat a fi scăzut, potrivit studiului.

În cadrul studiului, realizat în perioada 24 iulie – 7 august, au participat aproape 20.000 de adulți din 27 de țări.

Citeste si:
STUDIU: COVID ar putea să devină o boală sezonieră, la fel ca răceala
STUDIU: COVID ar putea să...

În prezent sunt cel puțin 30 de potențiale vaccinuri în etapa de studii clinice, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Până acum, infecția cu noul coronavirus a ajuns la peste 2,4 milioane de persoane și a omorât peste 850.500.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri