Costa Rica testează un tratament ieftin pentru COVID-19 bazat pe anticorpi proveniți de la cai

Cercetătorii din Costa Rica intenționează să înceapă testele clinice ale unui tratament ieftin pentru COVID-19 bazat pe anticorpi luați de la cai injectați cu SARS-CoV-2.

Medicamentul bazat pe anticorpi proveniți de la cal este dezvoltat de Institutul Clodomiro Picado (ICP) al Universității din Costa Rica. Acesta urmează să fie testat pe 26 de pacienți în a doua jumătate a lunii septembrie, potrivit Reuters.

Autoritățile din Costa Rica speră să poată începe să aplice tratamentul în spitale dacă rezultatele studiului de fază 2 sunt încurajatoare. Există 471 de pacienți internați cu COVID-19 spitalizați în Costa Rica.

„Suntem mândri să știm că acest produs va salva vieți până când vaccinul va ajunge la populație”, a spus Alberto Alape, coordonator de proiect la ICP. El a declarat că produsul se bazează pe resurse proprii, ”fără a fi nevoiți să stăm la coadă sau să concurăm împotriva altor țări, așa cum se poate vedea cu posibilele vaccinuri.”

Oamenii de știință din Belgia folosesc lame

Eforturi similare sunt în desfășurare și în Argentina și Brazilia, în timp ce oamenii de știință din Belgia folosesc lamele.

Citeste si:
Moderna susține că vaccinul său are putea oferi imunitate pe termen...
Moderna susține că vaccinul...

Cercetătorii din Costa Rica spun că metoda lor pentru tratamentul SARS-Cov-2 se bazează pe experiența utilizării anticorpilor cailor pentru a dezvolta antiveninuri.

Oamenii de știință au importat proteina virusului din China și Regatul Unit și au injectat-o în șase din cei 110 cai pe care IPC îi folosește pentru testare.

Câteva săptămâni mai târziu, când animalele au dezvoltat suficienți anticorpi, cercetătorii au extras sânge și au folosit anticorpii din plasmă ca materie primă pentru serul injectabil.

În cazul în care tratamentul dezvoltat funcționează, cercetătorii spun că vor să-l împartă cu alte națiuni mai sărace din America Centrală.

Citeste si:
Un nou tratament anti-COVID va fi testat în Marea Britanie
Un nou tratament anti-COVID...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri