Rusia, China și Iran au fost actorii statali care s-au ocupat de dezinformări, campanii de dezinformare și promovarea teoriilor conspirației în privința Covid-19, a spus secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu la Digi24.

Geoană spune că este important ca oamenii să își aleagă și să găsească surse de informare credibile pentru a nu cădea în capcana dezinformării.

”Am constatat, și specialiști noștri dar și cei din UE, pe partea celalată a orașului, aici în Bruxelles, cu care lucrăm foarte aproape, echipele noastre, echipele UE, echipele de la G7, grupul celor 7 țări industrializate, lucrăm împreună cu toți profesioniștii pentru că, într-adevăr, am asistat la o dezvoltare incredibil de masivă de dezinformare, de teorii ale conspirației, de atacuri cibernetice și atacuri hibride, și evident că acest lucru ne preocupă. De unde vin aceste atacuri? De la agenți statali și non-statali. Pentru că sunt actori statali care încearcă să profite de acest moment de cumpănă și să amplifice fracturi, unele pre-existente în societățile noastre, altele pur și simplu imaginare, să încerce să vină cu un contra-narativ în care spun: „Statele autoritare sunt mai eficiente în a lupta cu criza. Am găsit eu primul vaccinul!”, a declarat Mircea Geoană.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri