Sistemul Medical MedLife a pus în funcțiune un nou laborator Real Time PCR în vederea depistării infecției cu COVID-19. Laboratorul are capacitatea de procesare într-o primă etapă de cca 300 de teste pe zi, urmând să ajungă gradual la 500 de teste pe zi.

Cel de-al patrulea laborator este situat în Cluj-Napoca și dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

“Așa cum am anunțat în urmă cu câteva săptămâni, am deschis un nou laborator RT-PCR, al patrulea, în Cluj-Napoca, care va contribui la creșterea capacității de procesare în vestul și nord-vestul țării. Chiar dacă unele măsuri par să se relaxeze, pandemia este încă în vigoare, lupta cu virusul continuă, iar noi suntem pregătiți să-i facem față mai departe. Suntem în prima linie încă din prima zi și am alocat resurse importante pentru a susține acest demers, oferind sprijin în totalitate autorităților de sănătate publică, pentru a face cât mai multe teste și a contracara astfel răspândirea bolii. Mai mult, pe lângă testarea cât mai extinsă pe care ne propunem să o facem la nivel național, continuăm proiectele de cercetare și dorim să avem un rol important în zona de screening a pacienților post COVID-19, respectiv în tratarea comorbidităților acestei boli care a schimbat prioritățile medicale ale oamenilor. Punem la dispoziție servicii complexe de diagnostic și tratamente pentru pacienți și suntem permanent la curent cu tot ce descoperă cele mai importante instituții sau cercetători la nivel mondial în materie de “arme” în lupta cu virusul”, a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Cele patru laboratoare, situate în București, Sfântu Gheorghe, Timișoara și Cluj-Napoca, au o capacitate de procesare a testelor de până la 2.200 de probe pe zi, prioritare în procesarea probelor fiind instituțiile de sănătate publică, prin seriile de probe pe care le trimit zilnic în laboratoarele MedLife, urmate apoi de testele cadrelor medicale, ale pacienților care urmează să intre în sala de operații sau să efectueze o intervenție medicală, și ale pacienților care solicită test la cerere.

În ceea ce privește cererea de testare din segmentul corporate, peste 50% din companiile arondate au dorit efectuarea testelor RT-PCR pentru angajații lor, implementând în paralel și o serie de programe și măsuri de protecție care să le asigure angajaților un mediu sigur de lucru.

În laboratoarele RT-PCR MedLife au fost prelucrate până în prezent peste 110.000 de probe, dintre care 58% în București, 22% în vestul țări și 20% în centrul țării.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri