Un bărbat din comuna ieşeană Tomeşti a anunţat şcoala că nu dă îşi consimţământul ca fiica sa cea mică să poarte mască şi să-și dezinfecteze mâinile. După discuții cu conducerea școlii și cu Inspectoratul Școlar, s-a decis că fata va învăța de acasă, scrie Digi24.

Tatăl fetiței a depus, la şcoală, un document prin care notifică şcoala de această situaţie.

„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia”, a scris el în notificare.

El susține că purtarea măştii de catre copii „permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului”.

Bărbatul specifică şi că „masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare” sau că „măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora”. Părintele nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul nici pentru „aplicarea de substanţe "aşa zis" dezinfectante asupra copilului”.

După o discuție cu conducerea şcolii Inspectoratul Şcolar, s-a decis că fata va învăţa online.

„A fost, într-adevăr, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la masca, ci referitor la niste probleme medicale aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt ISJ Iaşi.

Potrivit unor surse, bărbatul a fost şi amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască în momentul în care a venit la şcoală să depună documentul.

Sursa foto: Gustavo/Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri