Focar de COVID-19 în Constanța: 17 muncitori turci infectați

Un nou focar de infecţie cu noul coronavirus a fost declarat după-amiază de Direcţia de Sănătate Publică la o companie ce activează în zona de sud a Portului Constanţa, unde au fost declaraţi pozitiv la SARS-CoV-2 17 muncitori de naţionalitate turcă, ce locuiesc într-un cămin pus la dispoziţie pe şantierul din port, scrie Agerpres.

"Referitor la numărul ridicat de îmbolnăviri înregistrate în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa, menţionăm că 23 de cazuri noi sunt înregistrate în trei focare care evoluează, la doi agenţi economici şi la un centru de servicii comunitare.

Dintre cele trei focare, cel mai numeros s-a înregistrat la o firmă ce îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa şi unde 17 cetăţeni turci au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, cei 17 cetăţeni străini, asimptomatici, sunt izolaţi într-o clădire din zona de sud a Portului Constanţa, unde vor rămâne pentru următoarele 14 zile şi vor fi monitorizaţi de cadre medicale", se arată în comunicatul Prefecturii.

În judeţul Constanţa, în prezent, sunt înregistrate 82 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, fiind în topul județelor cu cele mai multe cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

Sursa foto: Martin Lopez/Pexels


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri