Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații la emisiunea ”Tema Zilei” de pe TVR1, referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România. Tătaru a spus că, în ritmul prezent, se pot organiza alegerile parlamentare din noiembrie și că situația din școli și din timpul procesului electoral este reglementată, scrie G4Media.

”Avem în jur de 1.050 de paturi complet dotate la ATI, dintre acestea sunt 554 ocupate. Avem județe în care avem o suprapopulare: Iași, București, Prahova, Vâlcea, Vaslui. Mai sunt locuri, dar nu e ca acum o săptămână. Putem fi la risc în privința cazurilor de ATI dacă vom avea o creștere accentuată de la o zi la alta”, a declarat Nelu Tătaru.

În același timp, ministrul susține că situația este sub control, chiar și în condițiile deschiderii anului școlar. Nelu Tătaru este de părere că regulile emise până în prezent sunt suficiente pentru împiedicarea răspândirii virusului, dar și pentru urmărirea unor indici care să ajute autoritățile în luarea viitoarelor decizii economice.

În momentul acesta nu avem în vedere starea de urgență, este apanajul președintelui României. Noi urmărim evoluția, indicii. Sunt județe care au creșteri pe anumite focare, cum ar fi căminele de bătrâni.

România, în al doilea val?

Cât despre al doilea val, Tătaru precizează că ne aflăm încă sub primul val, cu o agresivitate mult mai mare a manifestării cazurilor.

Vedem o creștere de la o zi la alta, mai ales că septembrie a fost o lună grea, revenirea din concedii, redeschideri de instituții, transport în comun aglomerat etc.

În acest sens, Nelu Tătaru suține că se află în permanentă colaborare cu OMS și că discută situația focarelor, dar și a persoanelor care se întorc din zone de risc.

Noi trebuie să gestionăm transmiterea cazurilor comunitare și de import (…). Ne așteptăm la o reașezare a noastră ca interpretare, ne așteptăm la testare și carantină obligatorie de 7 zile pentru persoanele care se întorc din zone de risc.

Ce se întâmplă cu vaccinul anti-COVID?

Sunt două firme care produc acest vaccin și 5 distribuitori care le aduc la noi în țară. Până acum am primit în jur de 500 mii de doze, urmând ca în 15 noiembrie să le primim pe toate celelalte. Aceste 3 milioane de doze sunt pentru cei care sunt în grupele de risc și care sunt în programul de gratuitate al Ministerului Sănătății. Celelalte sunt în jur de 800 de mii de doze.

1.470 de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în România din 21.330 de teste prelucrate, iar alte 44 de decese au fost raportate. 7.527 de persoane sunt internate, dintre care 551 de pacienți se află la Terapie Intensivă.

.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri