Virgil Musta, Șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a comentat situația critică în care se află secțiile de terapie intensivă din România, în contextul în care și astăzi s-a înregistrat un record negativ bolnavi internați: 598.

Medicul spune că nu mai există locuri la terapie intensivă, iar dacă o persoană face o formă mai gravă a bolii, aceasta riscă să nu primească îngrijirile necesare.

"Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament.

Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili", a declarat doctorul Virgil Musta, într-un mesaj publicat de Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, preluat de Digi24.

Sursa foto: Facebook/ Spitalul Victor Babeș Timișoara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri