Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie începând cu 14 octombrie, în spaţiile publice deschise din şase localităţi din judeţ, unde se vor interzice evenimentele private din saloane şi se vor închide restaurantele, barurile, cafenele şi cluburile, scrie Agerpres.

Începând cu data de 14 octombrie, până la data de 27 octombrie, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, prezente în toate spaţiile publice deschise; se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Începând cu data de 14 octombrie, pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, se va interzice:

  • organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente,
  • funcţionarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor.

Se vor excepta de la această măsură persoanele cazate în unităţile hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora, precum şi unităţile ce pot efectua activitate de catering", se arată în comunicatul de presă.

În acelaşi interval, lăcaşurile de cult de pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu să desfăşoare slujbele religioase în curte. Credincioşii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Citeste si:
Gafe marca CFR: Un tren a plecat gol în vreme ce pasagerii au rămas...
Gafe marca CFR: Un tren a...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis aceste restricţii după ce s-a înregistrat o rată de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile între 1,5 - 3,0 la mia de locuitori.

Pacienții din Sibiu, pe băncile din curtea Spitalului

Mai mulţi pacienţi COVID-19 au fost nevoiţi să aştepte în frig, în ultima perioadă, în curtea celei mai mari unităţi medicale din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, din cauza lipsei de spaţii suficiente pentru aceştia şi a crizei de medici infecţionişti, explică conducerea instituţiei.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) are doar doi medici infecţionişti, fiind necesari încă trei, şi aşteaptă constituirea unei comisii care să aprobe darea în folosinţă a unor saloane în containere destinate special pacienţilor COVID-19, care stau goale şi nefolosite, în timp ce pacienţii confirmaţi aşteaptă în frig ca să fie consultaţi şi să li se facă analize, potrivit directorului instituţiei, Liliana Coldea.

"Din păcate, avem, în ultima perioadă, o creştere a numărului de cazuri COVID-19 pozitive, ceea ce a dus la apariţia acestor situaţii neplăcute, care au fost relatate şi trăite din păcate, de aceşti pacienţi. În prezent avem o criză de spaţii, în condiţiile în care noi trebuie să asigurăm şi protecţia zonelor verzi din spital, pentru a nu fi expuse riscurilor de contaminare. Trebuie să reţinem că în Unitatea de Primiri Urgenţe se gestionează atât urgenţele majore, care sunt non-COVID, cât şi urgenţele, respectiv pacienţii care sunt COVID-19 pozitivi. Am delimitat şi avem două spaţii, respectiv structura modulară care a fost construită în spatele Unităţii de Primiri Urgenţe şi încă un spaţiu, care este în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe, ca să delimităm cele două categorii de pacienţi, astfel încât să nu intersecteze. (...) Deci, spaţii suplimentare avem pe această structură nou creată, dar totul depinde de anumite autorităţi care trebuie să ne desemneze nişte membri în Comisia de recepţie, pentru că Comisia de recepţie nu se face doar cu membri din cadrul spitalului", a declarat marţi, în timpul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, directorul SCJU Sibiu.

Citeste si:
Israelul a reintrodus măsura purtării măştii de protecţie în...
Israelul a reintrodus măsura...

Sursa foto: Mika Baumeister/Unsplash

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri