Synevo România, unul dintre liderii pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, lansează testul combinat de depistare a ARN-ului viral SARS-COV-2 (testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19) și Influenza A/B (virusul gripal A/B). Testul RT PCR multiplex permite detectarea simultană și diferențierea virusurilor care determină boli respiratorii. Recoltarea probelor poate fi realizată în prezent în 32 de centre din rețeaua națională Synevo, amplasate în 25 de orașe, prețul acestui test fiind de 375 lei.

Similaritatea manifestărilor clinice din infecțiile virale face ca diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice să fie dificilă. Testarea RT PCR multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariția infecțiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informații cheie pentru un diagnostic corect și rapid, în vederea administrării celui mai potrivit tratament.

Apropierea sezonului gripal va îngreuna sensibil munca medicilor, simptomatologia pentru SARS Cov2 și pentru virusurile gripale Influenza A și B fiind foarte apropiată.

Antoanela Curici, director medical Synevo România

Testul poate fi realizat, la acest moment, doar cu programare online pe site-ul synevo.ro. Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian, iar rezultatele vor fi raportate autorităților, conform legislației în vigoare pentru cele doua patologii, gripă și Covid-19.

Testul lansat de Synevo este acreditat de Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), având o acuratețe foarte ridicată. Testul este procesat pe platforme automatizate cobas® 6800 și cobas® 8800, unice în sistemul privat din România.

Probele pentru realizarea testului pot fi recoltate, în prezent, în 32 de centre Synevo din 25 de orașe din țară: Arad, Baia Mare, Bacău, Brașov, Brăila, București, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Pitești, Ploiești, Rădăuți, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara și Zalău.

Synevo este un furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2019, Synevo România administra o rețea națională de 17 laboratoare și 123 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul întregului an aproximativ 16 milioane de teste. Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în anul 1995.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri