Cât de eficient este Remdesivir în tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Datele de la OMS nu sunt încurajatoare

Remdesivir are „un efect redus sau deloc asupra mortalității” arată datele unui studiu îngrijorător realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Până acum, Remdesivir a fost singurul medicament care părea să aibă efecte specifice pentru coronavirus. A fost singurul medicament cu autorizație de utilizare de urgență pentru COVID-19 de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, scrie CNN.

OMS a analizat mai multe medicamente care ar putea avea avantaje în lupta pentru coronavirus. Hidroxiclorochina, combinația HIV de lopinavir și ritonavir, precum și interferon se pare că nu dau rezultate în lupta cu virusul.

Studiul a reușit să genereze dovezi concludente cu privire la impactul medicamentelor asupra mortalității, nevoia de ventilație și durata șederii în spital.

„Pentru fiecare medicament din studiu, efectul asupra mortalității a fost foarte puțin promițător, aproape dezamăgitor”, a spus OMS într-un comunicat.

Citeste si:
Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii
Guvernul a aprobat...

Alte câteva studii au constatat că hidroxiclorochina, un medicament antimalaric, nu a avut niciun beneficiu pentru pacienții cu coronavirus, la fel ca și mai multe studii privind combinația de medicamente HIV.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri