La cât a ajuns rata de incidență pe București

Grupul de Comunicare Strategică anunță o rată de infectare cu COVID-19 în Bucuresti de 2,81.

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 2 sunt următoarele :

Grupului de Comunicare Strategică clarifică modul de calcul al indicelui de incidență la 14 zile, după cum urmează:

Cifra de cazuri nou pozitivate transmisă în buletinul zilnic de informare, la ora 13.00, reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la data transmiterii informării.

Citeste si:
Cazurile pe județe:unde este depășită rata de incidență de 3 la mia...
Coronavirus 22 octombrie |...

Distinct de aceste seturi de date, în metodologia de calcul al indicelui de incidență raportat la ultimele 14 zile, Direcțiile de Sănătate Publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcție de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic.

Astfel, incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, și nu în funcție de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare și apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta.

Evidența cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicația informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare și, ulterior, constatate rezultatele pozitive.

Vezi și: EXPERȚI: Pentru a ține Bucureștiul în afara scenariului roșu, statul modifică „din pix” matematica infectărilor COVID-19

Citeste si:
Poluare ridicată în București: limita a fost depășită cu 350%
Poluare ridicată în...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri