Două județe, foarte aproape de a depăși rata de incidență ce aduce noi restricții. București a trecut de prag

Două județe au o rată de incidență apropiată de pragul care odată depășit vine cu noi restricții precum purtarea măștii în toate spațiile publice, prag depășit astăz 18 octombrie de către București.

UPDATE: Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat în urmă cu puțin timp că nu are în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență în această zi.

„Nu. În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu, pentru Edupedu.ro.

Cele două județe apropiate de acest prag sunt Valcea, cu o rată de incidență de 2,97 și Alba cu 2,86, ca urmare a raportării numărului de noi cazuri înregistrat în ultimele 24 de ore. Datele sunt preluate din coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică și publicat de Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si:
Bilanț 9 septembrie: 1.271 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus
Bilanț COVID-19 9 septembrie:...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Autoritățile au precizat în momentul prelungirii stării de alertă că în momentul depășirii pragului de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca ar putea deveni obligatorie în momentul în care cetățenii părăsesc locuința. De asemenea, toate școlile ar urma să intre în scenariul roșu, derulându-și cursurile exclusiv online, iar restaurantele ar trebui să își suspende activitatea în interiorul locațiilor.

Deciziile vor fi stabilite de către autorități și nu există în acest moment certitudinea că toate măsurile prezentate mai sus vor intra în vigoare zilele următoare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.852.186 de teste. Dintre acestea, 19.507 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.530 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.977 la cerere.

Citeste si:
Ludovic Orban nu a comentat o eventuală demitere a prefectului...
Ludovic Orban nu a comentat o...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri