Bilanțul infectărilor cu COVID-19 a depășit 40 de milioane în lume

Bilanțul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit 40 de milioane, iar statele din emisfera nordică se confruntă cu un al doilea val al pandemiei în contextul apropierii iernii, scrie Digi24.

Bilanțul transmis de agenția Reuters se bazează pe raportarea oficială a fiecărei țări. Experții consideră că numărul real al cazurilor și al deceselor este probabil mult mai mare, având în vedere deficiențele de testare și metodele de raportare ale unor țări.

Datele Reuters arată că ritmul de răspândire a pandemiei este accelerat. Au fost necesare doar 32 de zile pentru a trece de la 30 de milioane de cazuri, în lume, la 40 de milioane, comparativ cu cele 38 de zile necesare pentru a ajunge de la 20 la 30 de milioane sau cele trei luni pentru a ajunge la 10 milioane de cazuri de la primele cazuri înregistrate în Wuhan, la începutul lunii ianuarie.

Statele Unite, India și Brazilia rămân cele mai afectate țări din lume. Cazurile COVID-19 din America de Nord, Centrală și de Sud reprezintă aproximativ 47,27% din cazurile raportate la nivel global.

Noile cazuri cresc în Europa cu peste 150.000 pe zi, multe țări, inclusiv Italia, Olanda, Germania, Austria, Polonia, Ucraina, Cipru și Republica Cehă au raportat creșteri record zilnice ale numărului de infecții cu coronavirus. Europa reprezintă în prezent peste 17% din cazurile globale și aproape 22% din decesele cauzate de virus la nivel mondial.

Citeste si:
Coronavirus 16 noiembrie | Care sunt cele mai afectate județe
Coronavirus 16 noiembrie |...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri