Experții în medicină din Marea Britanie susțin că cel de-al doilea val de coronavirus a atins un ”stadiu critic”, cu un număr al infecțiilor care se dublează la aproximativ nouă zile. Oamenii știință atrga atenția asupra unor măsuri stricte, ce trebuie implementate înainte de Crăciun, argumentând că cele de acum nu sunt suficiente, potrivit metro.co.uk.

Cercetătorii estimează circa 100.000 de noi infectări pe zi în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că virusul se răspândește extrem de rapid.

Steven Riley, profesor în dinamica bolilor infecțioase la Colegiul Imperial din Londra, a declarat că ”datele de până acum arată că nu există un motiv puternic pentru care răspândirea virusului să înceteze în săptămânile ce urmează, indiferent de ceea ce am face”. Acesta a mai spus că nu este în măsură să comenteze sau să aplice măsuri restrictive, dar dacă în toiul iernii ”ne dăm seama că trebuie să facem ceva urgent, atunci va fi prea târziu”.

Tot el este cel care insistă că rezultatele actuale cer soluții actuale, nu pentru ceea ce ar putea urma.

Datele interimare oferite de studiul React a analizat rezultatele a 86.000 de oameni, între 16 și 25 octombrie, estimând un număr de 96.000 de noi infectării pe zi. Rata de incidență de-a lungul teritoriului britanic a rezultat la 1,28% în studiu, adică 128 de persoane din 10.000 sunt infectate cu noul coronavirus.

Dacă în perioada 18 septembrie-5 octombrie, raportul era de 60 de infcetări la 10.000 de persoane, studiul demonstrează că rata infectărilor s-a dublat în decursul a nouă zile.

Marea Britanie a înregistrat alte 24.701 cazuri noi de coronavirus, cumulând un total de 942.275 de infectări. În prezent, 9.520 de pacienți sunt internați, dintre care 902 se află conectați la ventilatoare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri