Echipa de cercetători români a companiei DDS Diagnostic a creat un nou produs în scopul eficientizării semnificative a truselor de teste rapide pentru detectarea anticorpilor IgM/IgG COVID-19. Produsul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect amplu coordonat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară, Horia Hulubei - IFIN HH. Primele 100 de truse de diagnostic rapid marca DDS Diagnostic au fost donate Spitalului de copii ”Grigore Alexandrescu”.

Noua trusa de testare a anticorpilor IgM/IgG ajută prin eliminarea semnificativă a rezultatelor fals pozitive și negative. Kitul de verificare conține 3 flacoane cu soluție de control, două pentru rezultat pozitiv și unul pentru negativ, care vor ajuta semnificativ utilizatorul să-și verifice testul.

Primele 100 de truse pentru detectarea rapidă a COVID-19 cu kit de verificare inclus au fost donate de către producătorul DDS Diagnostic Spitalului de copii ”Grigore Alexandrescu” pentru a sprijini activitatea cadrelor medicale de identificare rapidă și eficientă a pacienților infectați cu SARS-COV-2.

Trusele de diagnostic cu kit de verificare inclus sunt de acum disponibile pe piața din România.

DDS Diagnostic furnizează soluții pentru laboratoarele medicale prin comercializarea de kituri, reactivi și aparatură pentru diagnosticul in vitro.

Retail jobs

Sursa foto: DDS Diagnostic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri