Potrivit raportărilor Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, la data de 4 noiembrie 2020, la nivelul capitalei, situația epidemiologică este următoarea: s-au înregistrat 1.514 de rezultate pozitive dintr-un total de 9.061 de teste efectuate în laborator (2.524 teste efectuate în laboratoare publice și 6.537 teste efectuate în laboratoare private) și s-au înregistrat 515 persoane decedate, până în prezent.

Pe raza Municipiului Bucureşti, în domeniul de aplicare a actelor normative specifice stării de alertă, în data de 03 noiembrie 2020 au fost executate următoarele acţiuni:
  • 63 de acțiuni în mijloacele de transport de suprafață;
  • 1.374 de mijloace de transport în comun verificate;
  • 3 acțiuni în mijloace de transport subteran;
  • 96 de mijloace de transport în comun (subteran) verificate.
În această perioadă, pentru identificarea cazurilor de încălcare a restricţiilor și obligaţiilor impuse prin actele normative, au fost angrenate următoarele efective: polițiști locali – 307, jandarmi în acțiuni punctuale – 95.
În context COVID, au fost aplicate 728 sancțiuni, valoarea sancțiunilor fiind de 133.150 lei.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București- Ilfov, în data de 3 noiembrie 2020, a angrenat 10 efective ale Inspecției de Prevenire în misiuni COVID -19, 16 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse fiind identificate că nu respectă măsurile de protecție individuală.
Echipele ISU B-IF au verificat 18 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă, au desfășurat 17 acțiuni de informări preventive, au aplicat 15 avertismente, 2 amenzi, cuantumul amenzilor aplicate fiind de 5.500 lei.

Instituția Prefectului- Municipiul București face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri