Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Craiova că în următorii ani, după pensionarea mai multor medici de familie, vor rămâne zone fără medici de familie şi trebuie crescută atractivitatea acestei specializări prin diferite măsuri.

"Trebuie să creştem atractivitatea acestei specializări de medic de familie prin îmbunătăţirea condiţiilor contractului cu Casa de Asigurări, prin programe de înzestrare a cabinetelor medicilor de familie, prin sisteme de susţinere a medicilor de familie din urbanul mic sau din rural unde nu există. Să ştiţi că şi în perioada interbelică în România a existat această problemă şi s-au găsit soluţii. Sigur că aceasta este o politică pe termen mediu şi nu poate fi realizată imediat, pentru că realitatea este că în momentul de faţă medicina de familie nu este foarte atractivă pentru mulţi dintre tinerii care intră în rezidenţiat sau dau examenul la finalul perioadei de rezidenţiat", a spus premierul României.

Potrivit premierului, cât mai mulţi absolvenţi trebuie stimulaţi să se îndrepte către medicina de familie, însă până atunci s-a decis să finanţeze din fonduri europene 1.000 de asistenţi comunitari, "un fel de asistenţi medicali". "Trebuie să creştem această atractivitate pentru medicii de familie, să dăm nişte stimulente care să determine cât mai mulţi absolvenţi să se îndrepte în această direcţie. Acesta este un program care trebuie aplicat pe o perioadă de 3-6 ani de zile. Oricum noi am luat decizia să finanţăm din fonduri europene 1.000 de asistenţi comunitari, un fel de asistenţi medicali care fie să sprijine activitatea medicilor de familie, iar în cazul în care nu există medici de familie să îndeplinească acolo anumite funcţii la nevoie", a explicat premierul Orban.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri