Spitalul din Mangalia primește o finanțare de 5 mil. euro pentru aparatură și echipamente

Viceprim-ministrul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au aprobat miercuri, la Mangalia, cererea de decontare a 5 milioane de euro pentru achiziţionarea de aparatură şi materiale sanitare destinate tratării pacienţilor cu SARS-CoV-2 la Spitalul Municipal, informează un comunicat de presă al administraţiei locale, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în timpul vizitei la Spitalul Municipal, Raluca Turcan a declarat că în cadrul proiectului în valoare de 5 milioane de euro, accesat de unitatea sanitară din Mangalia, s-au achiziţionat echipamente şi aparatură medicală destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

''Am verificat modul prin care programul derulat prin Ministerul Fondurilor Europene a fost aplicat de spitalele beneficiare. Spitalul Municipal Mangalia are, în momentul de faţă, aparate de oxigen, ventilatoare, injectomate, precum şi 10 paturi complet utilate pentru tratarea bolnavilor care ajung la ATI. Pentru spitalele din ţară am decontat aparatură medicală, echipamente de protecţie şi alte echipamente medicale, în valoare de 1,2 miliarde de euro şi observ că situaţia gestionării crizei sanitare, atât la Constanţa cât şi la Mangalia este sub control'', a declarat viceprim-ministrul Turcan.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor din conducerea spitalului, unitatea sanitară din Mangalia are disponibile 111 paturi destinate tratării pacienţilor COVID şi linie de gardă la ATI.

''Este pentru prima dată când unitatea medicală din Mangalia are linie de gardă pentru ramura medicală ATI, ce funcţionează cu 5 medici anestezişti, 3 angajaţi ai spitalului şi 2 detaşaţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, fluxul pacienţilor internaţi/externaţi funcţionând în parametri normali'', a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

Citeste si:
Patria Credit IFN, profit de 1,12 mil. de euro în 2020: ce fac...
Patria Credit IFN, profit de...

În context, Alina Dan a mai afirmat că din fondurile europene s-a achiziţionat aparatură importantă pentru Oncologie şi ATI, precum: aparate de anestezie, monitoare funcţii vitale, electrocardiografe, ventilatoare, injectomate, dar şi alte echipamente medicale necesare spitalului şi este în curs de reînnoire a aparaturii folosite în imagistică.

Pe viitor, din aceleaşi fonduri, vor fi achiziţionate 12 containere, complet utilate, pentru triajul epidemiologic în exteriorul unităţii sanitare.

Sursa foto: Facebook/ Mangalia

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri