Spitalele din subordinea Primăriei București vor primi fonduri pentru aparatură și autorizații antiincendiu

Primarul General, Nicușor Dan, a vizitat pe 16 noiembrie, împreună cu Premierul Ludovic Orban, mai multe spitale bucureștene, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite toate condițiile de siguranță și pentru a identifica noi locuri în secțiile de terapie intensivă, potrivit unei informări publicate de Primăria Muncipiului București pe o rețea de socializare.

Fonduri suplimentare pentru tratarea pacienților Covid-19 în spitalele Primăriei Capitalei

"Colaborăm cu Ministerul Sănătății în interesul pacienților, iar spitalele din subordinea Primăriei Capitalei vor primi fonduri suplimentare pentru a putea trata pacienții COVID-19, precum și pentru intervențiile necesare creșterii gradului de protecție antiincendiu”, a declarat Nicușor Dan, primarul general.

Nicușor Dan a mai spus și că este ”conștient de probleme și priorități” și încearcă să acopere cât de repede se poate restanțele din trecut.

De altfel, la începutul anului viitor mandatele managerilor spitalelor din subordinea PMB expiră, urmând să fie organizate ”concursuri corecte și transparente”.

”Totodată, trebuie să fim recunoscători personalului medical, pentru efortul uriaș pe care îl face și să îl protejăm cât putem de mult, mai ales protejându-ne fiecare în fața acestei pandemii", a adăugat primarul general.

Suplimentarea paturilor la terapie intensivă

La rândul său, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că au inventariat posibilitatea de creştere a numărului de paturi la terapie intensivă la Spitalul Malaxa, unde au nevoie de o instalaţie de alimentare cu oxigen, suplimentară, pentru a putea pune în funcţiune încă 5 paturi de terapie intensivă.

De asemenea, a fost analizată posibilitatea tehnică de realizare a încă 10 paturi de terapie intensivă.

Citeste si:
Contractele încheiate de Primăria Capitalei vor fi publicate pe...
Contractele încheiate de...
”Ne-am interesat şi privitor la funcţionarea instalaţiilor de gaz, de aer comprimat, a instalaţiilor electrice, de situaţia contractelor de mentenanţă, de service, dacă exista toate avizele la zi”, a adăugat premierul.
Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a făcut un apel la populație pentru respectarea regulilor de protecție.

„Vreau să îi rog pe români să înţeleagă că este fundamentală respectarea regulilor de protecţie sanitară. Vedem ce se întâmplă în alte ţări din Europa şi din lume, nu trebuie să ajungem acolo, depinde de fiecare dintre noi să n-ajungem în situaţia altor ţări în care, practic a explodat pandemia şi-n care guvernele ţărilor respective sunt obligate să ia măsuri radicale", a conchis premierul.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 365.212 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Bucureşti
Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri