Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat pe 18 noiembrie 2020, contractul de proiectare a uneia dintre cele mai importante investiții medicale derulate vreodată în România: Centrul Integrat de Transplant de la Cluj.

Putem afirma, fără teama de a exagera, că este un moment cu adevărat istoric. Începe azi, efectiv, investiția prin care vom poziționa Clujul medical acolo unde îi este locul, pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa. Centrul de la Cluj va fi unul al excelenței atât în ceea ce privește chirurgia și transplantul de organe cât și în ceea ce privește cercetarea avansată în domeniu.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Semnarea contractului, în valoare de 15.600.000 lei fără TVA, a avut loc la finalul unor etape de negociere cu câștigătorul concursului internațional de soluții, asocierea dintre firmele de arhitectură „Pinearq S.L.P.” din Spania și biroul de proiectare „Dico și Țigănaș” S.R.L.

Pe lângă o reducere a costurilor de proiectare și asigurarea unor servicii suplimentare, Consiliul Județean Cluj a obținut în urma negocierii contractului de proiectare și o scurtare a duratei de elaborare a documentațiilor, la 14 luni, restul de 46 de luni urmând a reprezenta perioada de acordare a asistenței tehnice.

Proiectul Consiliului Județean Cluj are un caracter profund inovator, vizând realizarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Valoarea totală a acestei investiții medicale a fost estimată la cca. 90 de milioane de euro, Consiliul Județean Cluj înaintând deja Ministerului Fondurilor Europene propunerea de includere a acestui mega-proiect în lista celor care vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Național de Relansare și Reziliență.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri