Manager unitate suport-COVID: Atenție! ATI-ul nu reprezintă salvarea pacienților

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din București, a vorbit despre paturile de la ATI și despre avalanșa de cazuri COVID-19. „Atenție, ATI-ul nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial”, atrage atenția medicul, scrie Digi24.

”Cam de două săptămâni este plin la Victor Babeș. Noi avem internați un număr de 515-520 de pacienți, pe un total de 525-530 de locuri. Locurile astea, care sunt diferența, și par a fi libere, sunt libere, dar într-un pavilion unde sunt copii. Copii avem internați, nu la limita capacității maxime a pavilionului”, a comentat dr. Imbri.

Vorbind despre nevoia de paturi ATI sau de TI pentru bolnavii COVID, a căror stare se deteriorează și este nevoie de susținerea funcțiilor vitale, dr. Emilian Imbri a declarat că ATI-ul nu reprezintă portița de salvare.

Atenție, ATI-ul nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial.

Medicul a amintit că încă nu există medicamente clare care să ajute la vindecarea bolii. Prin urmare, internarea nu este de dorit.

Citeste si:
Dr. Emilian Imbri: Incendiul de la Balș se poate repeta oriunde și...
Dr. Emilian Imbri, manager...

”În COVID nu există medicație specifică. Este bine să nu ajungi, în primul rând, să nu te îmbolnăvești, să nu ajungi să te internezi, și dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică în așa fel încât să nu se deterioreze funcțiile vitale”, a adăugat acesta.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri