STUDIU: Reinfectarea cu COVID-19 este puțin probabilă mai devreme de 6 luni

Persoanele care au contractat cu coronavirus au șanse slabe să se reinfecteze în mai puțin de șase luni, potrivit unui studiu recent realizat de Oxford, scrie CNCB.

Cercetătorii sunt de părere că descoperirea este foarte importantă, deoarece încep să înțeleagă cum reacționează organismul uman la infectarea cu coronavirus și cum se formează imunitatea, în urma infectării.

Studiul, publicat pe 20 noiembrie, este unul dintre cele mai mari de până acum și este parte a unei colaborări între Universitatea Oxford și Spitalele Universitare care aparțin trustului.

În plus, studiul a fost ajutat și de rezultatele încurajatoare, din ultimele săptămâni, în ceea ce privește vaccinurile Pfizer și Moderna. Vestea stabilirii unui vaccin a creat mult optimism în lume. Însă oficialii în sănătate avertizează că poate dura luni, poate chiar un an, până la distribuția numărului complet de doze, ulterior putându-se observa imunitatea creată în urma vaccinării.

Vești bune sau nu?

Studiul a acoperit o perioadă de 30 de săptămâni, din aprilie până în noiembrie, implicând 12.180 cadre medicale, angajate ale Spitalelor Universitare Oxford.

Citeste si:
STUDIU: Cei care s-au infectat cu COVID pot dezvolta imunitate de...
STUDIU: Cei care s-au...

Angajații au fost testați pentru anticorpi, pentru a stabili cine a fost infectat deja. Ulterior, au fost testați de COVID-19 când au prezentat simptome, ca parte a unui control de rutină.

Potrivit studiului, 89 din 11.052 de cadre medicale fără anticorpi au dezvoltat noi simptome. Niciunul din cele 1.246 de cadre medicale, care au avut anticorpi, nu au dezvoltat o formă de boală simptomatică.

”Astea chiar sunt vești bune. Știm că, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, unii dintre cei infectați nu riscă o nouă infectare”, a declarat profesorul David Eyre, din cadrul Universității Oxford.

Cercetătorii au stabilit și reversul situației. Cei care nu au dezvoltat anticorpi au fost printre primii care au contractat din nou virusul.

Citeste si:
Agenția Europeană a Medicamentului recomandă Regeneron în tratarea...
Agenția Europeană a...

Încă nu sunt suficiente date pentru a stabili concret perioada creării imunității, însă studiul continuă pentru a ajunge la informații exacte.

Un alt studiu efectuat de Oxford a arătat că anticorpii în urma infecției cu COVID au rezistat mai puțin de 90 de zile. Studiul respectiv făcea referire la nivel de anticorpi și la faptul că cei tineri ”îi pierdeau„ mai ușor.

Sursa foto: Cottonbro/Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri