Premierul Ludovic Orban a declarat că în următorii ani sistemul de sănătate va beneficia de o alocare totală de aproape 7,5 miliarde de euro, bani proveniţi din finanţări europene.

"Evenimentul de astăzi este un eveniment în care se semnează contractele de finanţare pentru dotarea a 10 spitale din municipiul Bucureşti. Guvernul României, odată cu izbucnirea pandemiei, a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Europene, pentru a reuşi aprobarea alocării de sume din fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România. Am reuşit să obţinem o finanţare de 1.270.000.000 de euro, bani destinaţi înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente şi orice alte investiţii necesare. Această alocare de 1.270.000.000 de euro este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate, este vorba de 6,1 miliarde de euro care vor fi alocaţi sistemului de sănătate în următorii 7 ani, 1,9 miliarde de euro prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă şi 4,9 miliarde de euro urmează să fie alocaţi în cadrul bugetului UE 2021-2027 din fondurile de coeziune. Gândiţi-vă că este vorba, în total, de o investiţie de aproape de 7,5 miliarde de euro, investiţie care vine să suplinească absenţa unor finanţări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale în sănătate", a declarat Ludovic Orban la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

El a explicat că, în total, contractele de finanţare pentru Bucureşti vor fi destinate către 22 de spitale. "Pentru Bucureşti, astăzi se semnează contractele de finanţare pentru 10 spitale, în total contractele de finanţare pentru Bucureşti vor fi destinate către 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea spitalelor cu aparatură, echipamente şi alte investiţii necesare va fi de peste 100 de milioane de euro", a spus Orban.

Premierul a adăugat că Guvernul are în plan realizarea celor 3 spitale regionale, pentru care s-au semnat, deja, contractele de finanţare, Spitalul Regional Iaşi, Spitalul Regional Craiova şi Spitalul Regional Cluj Napoca.

"De asemenea, avem ca obiectiv construcţia de încă 10 noi spitale de rang spital judeţean, de asemenea, modernizarea de spitale judeţene, modernizarea de spitale municipale şi orăşeneşti cu alocare de fonduri, absolut fără precedent".

Premierul a participat la semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene a 10 proiecte ce vor fi implementate de spitale din Bucureşti în scopul creşterii capacităţii de răspuns la criza sanitară provocată de COVID -19.

La eveniment au mai participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi managerii unităţilor sanitare care implementează proiectele.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri