Orban anunță primul spital privat care devine suport COVID: nu se plătește, totul e decontat

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că spitalul privat Metropolitan din reţeaua Monza va intra, începând de pe 3 noiembrie, în reţeaua de suport COVID şi va avea 30 de paturi ATI.

"Mâine dimineaţă la 8 jumătate mă duc. V-am zis de primul spital privat care intră în reţeaua de suport COVID, e vorba, pot să spun acum, de spitalul Metropolitan din reţeaua Monza. Mâine finalizăm toate pregătirile. Omul nu plăteşte, acolo toate serviciile vor fi decontate cum sunt decontate serviciile pentru spitalele publice. În plus, şi personalul detaşat care se duce acolo nu este plătit de spitalul respectiv. De altfel, el a mai funcţionat, dar fără secţii de terapie intensivă, a mai funcţionat în perioada stării de urgenţă. E foarte important, pentru că vom avea încă 30 de locuri capacitate de tratare în ATI şi probabil 30-40 de locuri care, chiar dacă nu reprezintă secţii de terapie intensivă, vor avea oxigen, adică vor putea permite tratarea persoanelor care nu necesită neapărat ventilare mecanică, ci necesită oxigenare", a afirmat Orban la România TV.

Premierul a amintit faptul că mulţi rezidenţi din anul terminal îşi desfăşoară activitatea în prima linie, dar a fost adoptată şi o ordonanţă prin care studenţi din anul terminal au intrat în "dispozitivul de luptă anti-COVID pe baza unui contract de voluntariat", conform Agerpres.ro.

Sursa foto: Facebook / Guvernul Romaniei


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri