DDS Diagnostic a lansat un nou test rapid ‘de sezon’, Testul Rapid Combo Covid-19/Gripă (Influenza A+B) Antigen

În plină pandemie SARS-Cov2 și în anotimpul preferat al gripei sezoniere, DDS Diagnostic a scos pe piață un nou test rapid pentru a identifica și diferenția cu ușurință cele mai răspândite infecții virale ale acestei perioade, Testul Rapid Combo Covid-19/Gripă (Influenza A+B) Antigen.

DDS Diagnostic a dezvoltat și produs un nou test simplu și precis, Testul Rapid Combo Covid-19/GRIPA (Influenza A+B) Antigen, util mai ales celor care au nevoie sa facă o triere rapidă diferențiată între bolnavii infectati cu SARS CoV2 și cei infectați cu virusul Influenza tip A sau B.

Cum funcționează testul?

Testul Rapid Combo Covid-19 Antigen /Gripă (Influenza A+B) Antigen este un test imunocromatografic care poate detecta antigenele specifice virusurilor SARS CoV2 și Influenza A sau B. Kitul de testare conține două ferestre în care sunt evidențiate liniile colorate în funcție de tipul de antigen detectat. Un test pozitiv presupune existența unei linii colorate alături de linia de control.

Astfel în cazul în care apare, în fereastra pentru COVID-19, o linie de test alături de control, testul se consideră pozitiv și pacientul va trebui să își confirme rezultatul printr-un test PCR. În cazul în care apar una sau mai multe linii de test alături de linia de control, în fereastra Influenza, se poate considera că testul este pozitiv și în funcție de numărul de linii apărute infecția poate fi datorată, uneia dintre cele două tipuri de gripă sezonieră, Influenza A sau B, sau ambelor tipuri. Este remarcabil nivelul de acuratețe al acestor teste.

Pentru identificarea COVID-19 acuratețea este 98.95%, în timp ce în cazul gripei sezoniere, pentru Influenza de tip A, acuratețea este de 97.5% și pentru Influenza de tip B, acuratețea este 98,8%.

Citeste si:
Min.Tineretului: Vrem să trecem de la teste PCR la teste antigen...
Ministrul Tineretului: Vrem...

Cât de sigure sunt testele rapide

Cercetări științifice recente arată că diagnosticarea rapidă scade rata infectării cu 80%, în timp ce testarea PCR, pentru care rezultatele pot veni în 24-48 de ore, duce la scăderea infectării cu aproape 56%. Astfel o echipă de cercetători din SUA a stabilit că testele rapide sunt mult mai eficiente pentru a opri transmiterea comunitară a coronavirusului decât testele de diagnostic PCR. Acest studiu a fost făcut de o echipa formată din oameni de știință de la două universități de prestigiu din America, Harvard și Colorado Boulder. Ei au luat în calcul modul în care încărcătura virală crește și apoi scade în timpul infectării, momentul în care oamenii infectați încep să aibă simptome și cel în care devin contagioși. Cercetătorii au aplicat un model matematic și au descoperit că, în comunitățile mari, un test rapid făcut de două ori pe săptămână este mult mai eficient decat unul PCR.

Fiind un test simplu, de triaj, Testul Rapid Combo Covid-19 Antigen / Gripă (Influenza A+B) Antigen este indicat, a se folosi cu precădere, în situații în care testele de confirmare a infecției, din clasa PCR, sunt dificil de realizat din diverse motive. Acest tip de test, Testul Rapid Combo Covid-19 Antigen / Gripă (Influenza A+B) Antigen, este foarte util în cazul unităților de primiri urgențe, medicilor de familie sau cabinetele medicilor specialiști, centrelor de medicină școlară sau centrelor provizorii de testare pentru controlul epidemiilor.

Citeste si:
Un nou test rapid va fi disponibil în România
Un nou test rapid va fi...

Pentru Testul Rapid Combo Covid-19 Antigen / Gripă (Influenza A+B) Antigen, DDS Diagnostic a efectuat un studiu clinic în care au fost utilizate 82 de probe pozitive COVID-19 și 205 probe COVID-19 negative, 17 probe pozitive de Influenza A, 63 probe negative de Influenza A, 12 probe pozitive de Influenza B și 68 de probe negative de Influenza B. Toate probele au fost confirmate PCR precum și de simptomele clinice. PCR a servit ca metodă de referință pentru testul rapid Test Rapid Combo Covid-19 Antigen / Gripă (Influenza A+B) Antigen (tampon nazofaringian). Rezultatul arată că Testul Rapid Combo Covid-19 Antigen/ Gripă (Influenza A+B) Antigen (tampon nazofaringian) are o acuratețe ridicată.

Toate testele rapide dezvoltate și produse de către DDS Diagnostic sunt pe lista oficială a CE de soluții medicale de diagnostic in vitro pentru COVID-19. Este vorba despre Testul Rapid IgG/IgM 2019-nCoV, Testul Rapid Covid-19 Antigen (tampon nazofaringian) și, ultimul lansat pe piață, Testul Rapid Combo Covid-19/ Gripă (Influenza A+B) Antigen (tampon nazofaringian).

Compania DDS Diagnostic fondată de Dr. în Chimie Dana Stan, în anul 2002, este astăzi unul dintre principalii jucători pe piața românească de cercetare-dezvoltare a tehnologiilor de diagnostic de ultimă generație dedicate sănătății oamenilor. DDS Diagnostic este o companie 100% românească, dedicată inovării în domeniul diagnosticului in vitro, prin identificarea, dezvoltarea, realizarea și comercializarea celor mai performante soluții de diagnosticare și testare rapidă, pentru spitale, clinici și laboratoare medicale.

Citeste si:
A fost avizat primul autotest Antigen Covid-19 produs în România
A fost avizat primul autotest...

Sursa foto: DDS Diagnostic
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri