Prefectul Bucureștiului trimite controale în malluri și magazine din cauza "relaxării" regulillor de distanțare

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a dispus intensificarea controalelor privind respectarea normelor de protecţie sanitară, în cadrul unei şedinţe cu reprezentanţi ai mai multor instituţii, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Ea a menţionat că la şedinţa de miercuri au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ISU Bucureşti-Ilfov, ANPC.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Capitalei, s-a sesizat că ar fi "o relaxare" în privinţa respectării normelor de protecţie sanitară în săli de fitness, unde există o mare aglomerare, în mall-uri, supermarketuri, la casele de marcat, ca atare s-a dispus intensificarea controalelor.

Mariana Stancu-Ţipişcă a precizat că se va verifica dacă mall-urile, agenţii economici şi supermarketurile folosesc circuitele de intrare/ieşire, dacă se face triajul epidemiologic la intrare, iar la casele de marcat dacă se respectă distanţarea.

De asemenea, ea a afirmat că prefectul Capitalei a dispus verificări în pieţele agroalimentare, inclusiv în cele volante.

Conform Marianei Stancu-Ţipişcă, Traian Berbeceanu a decis intensificarea controalelor privind dezinfectarea mâinilor şi realizarea triajului epidemiologic la intrarea în sediul autorităţilor şi operatorilor economici.

Nu în ultimul rând, ea a menţionat că prefectul Capitalei a dispus verificări, prin intermediul ITM, dacă angajatorii respectă obligaţia privind decalarea programului de lucru pentru angajaţi.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri