Guvernul României dezbate joi, într-o ședință proiectul de hotărâre de urgență care cuprinde reglementările privind campania de vaccinare de pe teritoriul României.

România este pregătită să înceapă campania de vaccinare pe 27 decembrie 2020. De altfel este aceeași dată anunțată și de Valeriu Gheorghiță., coordonatorul campaniei de vaccin în România.

„În momentul de față Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare - încă de mâine (joi - n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare. Toate echipamentele sunt achiziționate (...) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale”, precizează președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, potrivit Digi24.

Nelu Tătaru a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern, că în primă instanță vor ajunge în România 10.000 de doze cu care vor fi imunizate 5.000 de cadre medicale, aceasta reprezentând prima transă de vaccin produs de Pfizer, care va ajunge în România. Centrele de testare vor fi, în prima lună, la nivelul unităților sanitare din București, dat fiind faptul că primele persoanele care se vor vaccina vor fi cadrele medicale.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri