După Crăciun, Austria va institui încă o carantină totală

Guvernul austriac va institui o a treia carantină totală începând cu 26 decembrie, în încercarea de a opri pandemia de coronavirus, a anunţat vineri executivul de la Viena, relatează AFP.

"În perioada 26 decembrie - 24 ianuarie, restricţiile de circulaţie se vor aplica din nou pe tot parcursul zilei", a indicat guvernul într-un comunicat citat de Agerpres. Până acum, restricţiile de circulaţie au fost decretate între orele 20:00 şi 06:00.

Magazinele şi şcolile se vor închide din nou până la 18 ianuarie. Deschiderea staţiunilor de schi este lăsată la latitudinea autorităţilor locale şi regionale.

Din 15 ianuarie, doar persoanele care au făcut un test antigen vor putea reveni la viaţa socială înainte de ridicarea generală a restricţiilor pe 24 ianuarie, a precizat guvernul.

''În cursul săptămânii 18-24 ianuarie, şcolile, magazinele şi restaurantele vor fi deschise pentru toţi cei care au făcut un test antigen în urmă cu mai puţin de o săptămână', se arată în comunicat.

Citeste si:
Austria speră ca UE să sancționeze serios Rusia pentru procesul lui...
Austria speră ca UE să...

Profesorii, comercianţii care vin în contact cu clienţii şi şoferii din transportul în comun vor fi testaţi săptămânal începând din 18 ianuarie.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri