Oamenii de știință și organismele de sănătate solicită restricții mai stricte asupra în lupta cu coronavirusului în Anglia, întrucât cazurile continuă să crească și spitalele încep să devină tot mai constrânse de numărul mare de noi îmbolnăviri. Grupul Independent Sage avertizează cu privire la „zecile de mii de decese care ar putea fi evitate”, dacă s-ar lua măsura carantinării regiunii întregi a Angliei.

Doar în ultimele 24 de ore, Regatul Unit a raportat un număr record de 53.135 de noi cazuri de coronavirus, cu 414 noi decese, ceea ce face ca numărul total al contaminărilor să ajungă la 2.382.865.

Grupul de experți solicită acțiuni imediate, înainte de reviziuirea guvernamentală a sistemului de alertă privind pandemia de COVID-19 în Anglia. De asemenea, furnizorii serviciilor medicale de sănătate (NHS) din regiune solicită extinderea nivelului de alertă de tip 4, la nivelul întregii țări.

Christina Pagel, profesor de cercetare operațională la University College London și membru al Independent Sage, a spus că lucrurile au fost la fel de rele cum au fost și până acum.

Ce e înspăimântător de data aceasta este că lucrurile vor continua să se înrăutățească. Sunt necesare acțiuni acum pentru a evita prăbușirea NHS în câteva săptămâni. Este atât de grav”, a declarat specialistul potrivit The Guardian.

Acțiuni pentru a stopa răspândirea noii tulpini COVID-19

Grupul avertizează că odată cu apariția noii mutații britanice a virusului, care se estimează a fi cu 56% mai transmisibilă decât variantele anterioare, situația s-a schimbat cu mult în rău și că sistemul actual de niveluri de alertă nu este suficient chiar și în anumite locuri unde noua tulpină este prezentă.

„Creșterea foarte rapidă a cazurilor în Londra, sud-estul și estul Angliei sub restricții care anterior mențineau creșterea mult mai lentă, evidențiază necesitatea unei regândiri radicale a modului în care ne ocupăm cu Covid-19 în viitor”, au scris cercetătorii de la grupul Independent Sage, adăugând faptul că numărul îmbolnăvirilor crește în toate celelalte regiuni ale Marii Britanii, chiar dacă mai lent, dar sunt constant în creștere.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri