Autoritățile de reglementare au aprobat ca producătorul contractat Lonza Group să înceapă producția vaccinului Moderna împotriva COVID-19 la o fabrică din Elveția, scrie Digi24.

„Pregătirile importante sunt în derulare în acest moment cu scopul de a spori liniile de producție”, arată ziarul care a citat o purtătoare de cuvânt de la fabrica Lonza din Visp.

Producția în masă ar putea începe în câteva zile astfel încât livrările de vaccin să fie făcute imediat ce obțin aprobarea în Europa, a mai adăugat publicația.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor, Swissmedic, care deja a aprobat un vaccin COVID-19 de la Pfizer și partenerul BioNTech, este așteptată să aprobe versiunea Moderna în curând, au afirmat oficialii.

Statele Unite au autorizat vaccinul Moderna pe 19 decembrie, Canada a făcut acest lucru pe 23 decembrie iar autoritatea din UE ar urma să dea undă verde în următoarea săptămână.

Lonza, care în mai a anunțat un acord de producție a dozelor de vaccin pentru Moderna, le fabrică deja în SUA. Moderna are propria capacitate de producție.

Fabrica din Elveția are capacitatea de a produce 800.000 de doze zilnic, potrivit ziarului, care vor fi trimise unei companii din Spania ce pregătește dozele individuale pentru livrare.

Sursa foto: Hakan Nural/Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri