Amazon vinde teste rapide COVID, autorizate de FDA

Amazon a început să vândă teste rapide COVID, autorizate de FDA. Testul presupune colectarea unei mostre de salivă și este în valoare de 110 dolari și este livrat la domiciliu, scrie BusinessInsider.com, preluat de msn.com.

DxTerity, o companie din Los Angeles, a declarat că testele sale rapide sunt primele care primesc autorizația FDA pentru utilizarea de urgență de către pacienții asimptomatici sau simptomatici.

Kitul a fost autorizat de FDA pe 9 decembrie, dar a fost disponibil pe Amazon abia pe 5 ianuarie. Testarea presupune colectarea unei mostre de salivă (Saliva at Home Collection Kit) și costă 110 dolari sau 1.000 de dolari pentru zece kit-uri de testare.

Cele mai multe teste COVID au nevoie de o probă din nas și sau din gât. Testele DxTerity prespun ca pacientul să scuipe într-un tub gol, ulterior acesta fiind trimis către un laborator din Los Angeles, contra unei taxe deja plătite.

”Doar o mică probă de salivă e necesară”, e precizat pe site-ul Amazon, la descrierea produsului.

Citeste si:
Topul celor mai mari donații în scopuri caritabile de anul trecut
Topul celor mai mari donații...

Rezultatul testului poate fi gata între 24 și 72 de ore, de la ajungerea probei în laborator.

Amazon nu este singurul care a practicat o astfel de politică. Costco, Walmart și Sam`s Club au început să vândă astfel de teste, cu prețuri între 99 și 130 de dolari.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri