Coronavirus 4-10 ianuarie | Câte cazuri au fost înregistrate în prima săptămână din ianuarie

Anul 2020 s-a încheiat și am intrat în 2021 în plină campanie de vaccinare. Însă debutul procesului de vaccinare din România nu a însemnat încetarea pandemiei sau scăderea numărului de cazuri. Iată care sunt cifrele primei săptămâni din ianuarie.

Aproximativ 40.000 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în România, în ultimele șapte zile (30.855), țara noastră apropiindu-se 700.000 de cazuri de COVID.

Aceste noi cazuri au rezultat în urma a 181.994 de testări efectuate. În ciuda faptului că medicii recomandă testarea ca primă măsură de control a pandemiei, autoritățile încă șovăie în fața acestei decizii.

În plus, acestea se bazează pe testele negative, recent autorizate în România, ușor de folosit, pe care românii le pot achiziționa și cu ajutorul cărora pot afla dacă sunt infectați. În urma testării, aceștia trebuie să respecte izolarea la domiciliu.

Totodată, România a depșit pragul de 5 milioane de teste efectuate săptămâna aceasta, pe 9 ianuarie.

Citeste si:
Israle, a patra zi cu peste 9.000 de noi cazuri de COVID-19
Pandemia pune tot mai mult...

Scade numărul pacienților internați, dar se menține ridicat numărul celor din ATI

Chiar dacă este vizibilă scăderea numărului pacienților internați, numărul celor internați în ATI rămâne ridicat (peste 1.000). În plus, și ponderea deceselor rămâne ridicată. În ultimele șapte zile, au fost înregistrate 675 de decese (în jur de 100 pe zi).

De asemenea, a fost înregistrată și o creștere a numărului de români din străinătate și anume, 82 de conațioanali au contractat virusul.

Vestea bună este că România se apropie de 600.000 de pacienți vindecați, cu 21.412 înregistrați în ultimele șapte zile.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.082 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 10 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 671.284 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 598.610 pacienți au fost declarați vindecați. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 530 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeste si:
De ce boli au murit românii, în timpul pandemiei, în comparație cu...
INFOGRAFIC | Ce boli i-au...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri