Câți români s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Aproximativ 14.000 de persoane s-au vaccinat în cursul zilei de 13 ianuarie, în România, potrivit informațiilor transmise de autorități.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 13 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) - 13.821.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 154.268.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 60 reacții comune și minore, dintre care:

Citeste si:
Ministrul Finanțelor: Vrem să definitivăm bugetul de stat până la...
Ministrul Finanțelor: Vrem să...
  • 21 reacții de tip local;
  • 39 reacții generale.

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 544 comune și minore, dintre care:

  • 214 reacții locale cu durere la locul injectării;
  • 330 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);

* O reacție este în curs de investigare.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 - 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Citeste si:
Pașaport de vaccinare european: Franţa se declară "reticentă"
Franţa se declară "reticentă"...

Sursa foto: Hakan Nural/Unsplash.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri