Vaccinarea profesorilor și a celorlalți angajați din școli: care ar fi procedura

Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, scrie Edupedu.ro.

Ministerul solicită prioritate pentru educatorii, învățătorii și profesorii care vor începe școala fizică pe 8 februarie.

„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

De asemenea, Ministerul Educației solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii de angajați:

Angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevi.
Angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 8 februarie 2021

Citeste si:
Coronavirus 2 martie | Ilfovul reintră în scenariul roșu
Coronavirus 2 martie |...

Citește materialul integral pe edupedu.ro.

Sursa foto: Halfpoint/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri